Her får du aprils nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:Dansk Jernbanemuseum

DE FINE SALONER

For første gang åbner Frederik VII’s salonvogn fra 1854 for offentligheden. Det sker på Danmarks Jernbanemuseum i Odense, hvor du i påsken kan få et indblik i vognens fascinerende historie fra kongelig residens over sommerhus i Thy til unik museumsgenstand. To gange dagligt vil museets guider fortælle om vognen og åbne dørene, så man kan se de flotte detaljer. Danmarks Jernbanemuseum har åbent alle dage i påskeferien, alle aktiviteter er gratis, når entreen er betalt, og personer under 18 år har gratis adgang.

Foto: DSB

S-TOG I NYE KLÆDER

De 350.000, der dagligt rejser med S-tog, kan se frem til opgraderede tog, når S-togene i de kommende år får opfrisket interiøret i rolige og langtidsholdbare farver: Paneler langs døre og loftsplader bliver malet grå, den indvendige side af dørene bliver rød, og sofaer og klapsæder får nyt skum og betræk i grå farver med kontraststriber, der indbyder til deling. DSB forventer at renovere 32 togsæt i år og resten frem mod 2028. Sideløbende udskifter DSB også de udvendige destinationsskilte med LED-displays, da de mekaniske skilte er nedslidte, og det ikke længere er muligt at skaffe reservedele. De nye LED-displays forventes at være kørende i løbet af 2025.

PLUS PÅ BUNDLINJEN

Flere kunder var medvirkende årsag til, at DSB fik et overskud på 425 millioner kroner i 2023. Antallet af rejser nåede i løbet af året 162 millioner, hvilket var ni procent mere end året før. Det er blandt andet et stort udbud af de billigere Orange-billetter, der har lokket flere passagerer om bord i DSB’s tog.

Foto: PR

BILLETHUSET, DER IKKE TOG BILLETTEN

DSB’s gamle billetsalgshus ved Charlottenlund Station stod i mange år ubrugt og forfaldent hen, men lokale iværksættere og frivillige har istandsat huset – tegnet af arkitekt Knud Tanggaard Seest og oprindeligt opført i 1926 – og skabt Danmarks mindste Forsamlingshus, som foreningen bag huset kalder sig. Ud over huset har foreningen også genopført og beplantet en bæredygtig byhave ved navn ’Stationshaven’ på 1.000 kvadratmeter. Danmarks mindste Forsamlingshus afholder – både ude og inde – forskellige arrangementer hen over året, og det er også muligt at leje stedet.  

Se mere på pavillonencharlottenlund.dk

Tags: ,

SE MERE