DET SKAL DU BRUGE Falafler 200-300 g kogte grøntsager, her er brugt broccoli og ærter 300 g kikærter, udblødt natten over 1-2 håndfulde bredbladetpersille 2 fed hvidløg 1 løg 1 spsk. stødt spidskommen 1-1,5 citron, saften Ca. 2 tsk. salt Rigelig olie til stegning Løgsalat 2 rødløg, i supertynde skiver 2 citroner, saften 2 tsk. sukker 2 […]
Opskrift:Louisa LorangFoto:Mikkel Adsbøl

DET SKAL DU BRUGE

Falafler

200-300 g kogte grøntsager, her er brugt broccoli og ærter
300 g kikærter, udblødt natten over
1-2 håndfulde bredbladetpersille
2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. stødt spidskommen
1-1,5 citron, saften
Ca. 2 tsk. salt
Rigelig olie til stegning

Løgsalat

2 rødløg, i supertynde skiver
2 citroner, saften
2 tsk. sukker
2 håndfulde bredbladetpersille

Tilbehør

4-8 fladbrød
2-3 dl tyk yoghurt
Lidt snittet salat, agurk eller tomat i tern eller lignende som topping
Evt. 1-2 tsk. nigellafrø
Evt. chilisauce

HVORDAN

Blend grøntsager med kikærter, persille, hvidløg, løg, spidskommen, citronsaft og salt i en foodprocessor. Falafelfarsen skal ikke være for grov, men heller ikke alt for fin. Tag den op i hånden. Er den nem at forme, er den perfekt.

Form falafler med en våd ske, og steg dem gyldne og lækre i 3-4 cm olie på en varm pande. Vend dem undervejs, så de bliver gyldne over det hele. De skal have cirka otte minutter i alt.

Løgsalat

Skær løgene i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rør citronsaft med sukker, og lad løgene marinere i mindst 5-10 minutter. Vend persille i lige inden servering.

Lun fladbrødene, top med grøntsager, falafler, yoghurt og løgsalat og lidt snittet salat, agurk eller tomat i tern. Drys evt. med nigellafrø, og server straks, gerne med din favorit-chilisauce.

ÅH, FOR RESTEN

Over 700.000 tons spiselig mad smides årligt ud i Danmark. Særligt børnefamilierne er slemme til det, og en dansk gennemsnitsfamilie smider årligt for cirka 7.000 kroner spiselig mad i skraldespanden. ’Mad med respekt’ indeholder 80 opskrifter, der alle har madspild som tema, Bag kogebogen står Selina Juul og organisationen Stop Spild af Mad, en række kendte kokke og gastronomer og H.K.H. Prinsesse Marie. Kogebogen er udkommet på Gyldendal.

 

Tags: ,
SE MERE