1. HUSK FRADRAGET
”Når du pendler langt, kan du få kørselsfradrag. Hvis du rejser mellem 24 og 120 kilometer, er taksten 1,94 kroner per kilometer, og for hver kilometer over 120 får du 97 øre, medmindre du bor i en udkantskommune og har pendlet i mindre end syv år – i det tilfælde er der høj takst hele vejen. Jeg bor i Guldborgsund Kommune, rejser 272 kilometer hver dag og er på udkantsordningen, hvilket giver mig et samlet fradrag på 103.922 kroner om året.”
2. KØB CYKELPARKERING
”Alle stationer har gratis udendørs cykelparkering, men mange steder er der også aflåst, indendørs parkering. På den måde kan du trygt parkere din cykel på stationen uden at skulle frygte cykeltyve, særligt hvis din cykel ikke blot er en gammel havelåge. Et nøglekort til cykelparkeringen koster 150 kroner om året og kan købes i 7-Eleven.”
3. FIND DEN RIGTIGE RYGSÆK
”En god rygsæk er en god investering for en pendler, især hvis man cykler til og fra stationen i al slags vejr og gerne vil nå frem uden en våd computer. Rygsækken skal helst være vandtæt, og hvis du som jeg medbringer diverse arbejdsredskaber til togturen, er det også en fordel, hvis den har mange rum, så du nemmere kan organisere dine ting.”
4. SØRG FOR UNDERHOLDNING
”Pendler du langt, er det oplagt at arbejde i toget, men på hjemturen efter en lang arbejdsdag har du måske mere lyst til at koble lidt af. Medbring derfor altid underholdning i toget, enten i form af en bog eller diverse streamingtjenester, så du har noget at fordrive tiden med.”
5. REJSETIDSGARANTI
”DSB’s rejsetidsgarantiordning giver dig ret til kompensation, hvis din rejse bliver forsinket i mere end 30 minutter. Er forsinkelsen over en time, tilbyder DSB også forplejning. Jeg får hver måned refunderet et par procent af prisen på mit periodekort, fordi jeg er tilmeldt rejsetidsgarantiordningen.