STENBIDERROGN PÅ VAFFEL
Til 2 personer
Fisk
100 g stenbiderrogn
Salt og peber
1 citron
Vafler
50 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg
1 dl mælk
1 bæger cremefraiche
1 bakke karse
Vafler
Kom mel, bagepulver, sukker, salt, æg og mælk op i en skål, og miks det godt sammen til en dej. Når dejen er færdig, steges den i et vaffeljern med lidt olie og smør.
Stenbiderrogn
Smag rognen til med salt, peber og revet citronskal. Servér med cremefraiche og et drys karse.
BAGT HAVKAT MED LET SKUMMET ØSTERSSAUCE
Til 2 personer
Fisk
400 g havkatfilet
3 røde æbler
Salt
Olivenolie
Østerssauce
3 østers
3 dl fløde
50 g smør
Salt
1 citron
Chimichurri/pesto
1 bundt purløg
1 bundt citrontimian
1 bundt persille
3 dl god olivenolie
1 citron
Salt og peber
Østerssauce
Åbn østersene, og sæt dem til side. Varm fløden op. Blend den sammen med saft og kød fra østersene samt smør. Sigt det gennem en fin sigte, og smag til med lidt salt og citronsaft.
Inden servering varmes saucen let op og blendes med en stavblender, så den skummer.
Chimichurri/pesto
Hak purløg, citrontimian og persille sammen, og miks med olivenolie, citronskal, salt og peber.
Fisk
Læg tynde skiver af æble på toppen af havkatfileten. Kom lidt salt og olivenolie over, og bag fisken i ovnen ved 160 grader i ca. 10-13 minutter.
Servér havkatten, hæld skummende sauce over, og fordel chimichurri/pesto over fisken.
KULLER I SELLERI
Til 2 personer
400 g kuller uden skind
Smør og olie til stegning
1 knoldselleri
2 dl fløde
2 dl vand
20 g rygeost
1 citron
Salt og peber
Olie
20 g hasselnødder
Knoldselleri
Skræl knoldsellerien, og halvér den i to. Den ene del skæres i tern og lægges op i en gryde med fløde og vand. Kog det til en tynd puré, og smag til med rygeost, vand, citron, salt og peber.
Den anden halvdel skæres tyndt på et mandolinjern og marineres i salt og olie, hvorefter den grilles på en pande.
Fisk
Steg fisken i olie og smør. Den er færdig, når den ser glasklar ud og er gylden på den ene side (det tager ca. 3-4 minutter). Tag fisken op, og lad den hvile i ca. 4-5 minutter. Rist hasselnødderne i den samme pande, som fisken er stegt i.
Drys de sprøde hasselnødder over den færdige ret.
RØDSPÆTTE MED KRYDDERSMØR
Til 1 person
1 rødspættefilet
100 g smør
20 g merian
20 g rosmarin
1 citron
20 g persille
20 dild
Salt og peber
Kryddersmør
Blødgør smørret, og tilsæt hakket merian, rosmarin, citronsaft + skal, persille, dild, salt og peber.
Fisk
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og læg rødspætten derpå. Smør den ind i kryddersmør, og luk derefter bagepapiret sammen med kødsnor.
Bag rødspætten i ovnen ved 160 grader i ca. 10-12 minutter. Anret evt. fisken i bagepapiret.