Vi har samlet de bedste kulturnyheder i april.
Tekst:RedaktionenFoto:Søren Meisner

GLAD  SCENEN

Det er Kronborg, det er ’to be, or not to be’, og det er hvert år på HamletScenens traditionelle årlige Shakespeare Festival i Helsingør. Og ja, sådan er det også i år, bare forsinket. Forårsforestillingen ’Stormen’, der er kommet i stand som et samarbejde mellem HamletScenen og Glad Teater – et teaterensemble, hvor alle skuespillere har funktionsnedsættelser – er rykket frem til efter sommeren. Tag skæbnen – og billetten – i egen hånd, og book eventuelt allerede nu.   

Se mere på gladteater.dk 

Foto: Statens Naturhistoriske Museum

STORT GAB FORLÆNGES

Statens Naturhistoriske Museum bragte sidste år ’dinosaurernes konge’ Tristan Otto fra Berlin til museets adresse i København. Det var første gang, et ægte T. rex-fossil blev udstillet i Danmark, og interessen var enorm. Men så kom … you know … og lukkede munden på den sultne kæmpe. Men fortvivl ikke, udstillingen er nu forlænget året ud, så du kan opleve det 12 meter lange og fire meter høje Tyrannosaurus rex-fossil, der i øvrigt har selskab af fem andre dinosaurer, der aldrig før har været udstillet. Du kan også opleve ’Wildlife Photographer of the Year’ lidt længere – udstillingen kører til slutningen af august. 

Se mere på snm.ku.dk

Foto: Jens Glargaard/Ritzau Scanpix

JA, FOR FEMØ!

Mange har måske glemt det, men tidens fokus på #MeToo, på kvinders rolle, på nedgørelse og på kønskamp har masser af år på bagen – og den startede for alvor i 1971, da hundredvis af kvinder for første gang tog på kvindelejr på Femø. Både lejren og ’femønismen’ lever i bedste velgående. Det kan du læse om i historiker Anne Brædders bog ’Femø’, der går bag om lejrens 50-årige historie, der mærkes alle mulige steder i dag. 

’Femø’. Er udkommet på Aarhus Universitetsforlag. 

Foto: PR

BEAT IT, JUST BEAT IT!

Rejsepoeten Claus Høxbroe er på banen med sin 19. digtsamling, ’Alt hvad vi har er minder’. Det er en samling, der er baseret på en rejse gennem Danmark, og som slår revner i eventuelle københavnermyter og rækker ud til alle, uanset om de bor ved Vesterhavet eller på Vesterbro i København. ”Det har været en fornøjelse at investere mig selv i Danmark, dykke ned i områder, jeg ellers ikke er så bekendt med … få åbnet dørene ind til de ærlige oplevelser, lade dem rende igennem mig og ned på papir,” forklarer beatpoeten selv. 

’Alt hvad vi har er minder’. Er udkommet på Gentlemen’s Jockey Club.

Foto: Inga Danysz

UD UNDER ÅBEN HIMMEL

Statens Museum for Kunst, SMK, kan måske endnu ikke åbne dørene indad. Til gengæld har museet åbnet en udendørs udstilling, hvor toneangivende kunstnere fortolker coronapandemien, og hvor SMK præsenterer helt nye kunstværker af Benedikte Bjerre, Kaspar Bonnén og Sonja Lillebæk Christensen. Tag selv hen i museets have, og oplev en gigantisk bærbar computer, en sætning i genbrugsmursten på en græsplæne og en videocollage med hænder, albuehilsner og møder med afstand – alle værker, der er en del af projektet ’Berørt’, der hjælper de mest udsatte under pandemien. ’Berørt’ udstilles indtil 2. maj i København, derefter rykker den til Aarhus, Thy og Odense. 

Se mere på smk.dk 

 

Tags:
SE MERE