Hver måned tager vi toget og falder i snak med de andre passagerer. Om hvor de skal hen, hvad de har oplevet, og hvem der gemmer sig bag de ansigter, vi alle sidder og ser på.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Thomas Nielsen

ANNA TIND LØJE HANSEN
20 år, sabbatist, Næstved Station

Jeg er i Næstved for at møde min kæreste. Vi lærte hinanden at kende gennem venner til en brætspilskomsammen og endte med at snakke til klokken syv om morgenen. Vi klikkede bare. I dag skal vi på picnic, og jeg skal lære ham røverskak. Det handler om først at komme af med sine brikker.

De sidste to år har jeg holdt sabbatår. Det første år arbejdede jeg i kiosken i Meny i Haslev, hvor jeg bor. Det andet var jeg med en rejse-højskole af sted til Australien, New Zealand og Bali sammen med 35 andre unge. Jeg fik dykkercertifikat og dykkede ved Great Barrier Reef. Jeg bungy-jumpede fra 132 meters højde og sprang ud med faldskærm fra 4,5 kilometer i New Zealand. Så sluttede vi af med yoga på Bali.

Næste år flytter jeg til Odense for at læse biologi. Jeg er super-interesseret i dyr – selv humlebier. Min far og jeg har fået et vildt hjørne i haven, og vi har endda fået min mor overtalt til at have tidsler. De tiltrækker en helt specifik blå-lilla sommerfugl.

__________________________________

MICHAEL KNAPEK
49 år, dataanalytiker, Køge Station

Mine forældre flygtede fra Tjekkoslovakiet til Sverige, da Sovjet rykkede ind i 1968. Så jeg har meget forståelse for ukrainerne, der forlader deres land. Jeg blev født i Sverige, men vi flyttede videre til Danmark, og jeg voksede op i Snekkersten. Siden har jeg boet i både England, Tyskland og Finland. I dag bor jeg i Køge. På én gang tæt på naturen og tæt på København.

Min store interesse er naturfotografi, og jeg har altid vand, kameraudstyr og et par laptops på mig i en vandtæt taske. Jeg kommer lige fra et spændende område mellem Slagelse og Sorø. I Danmark har vi meget mindre skov end for eksempel i Finland og Tyskland, til gengæld har vi nogle fantastiske vådmarker, fulde af liv og med særlige træer, der kun vokser dér, nogle af dem til to meter i omkreds!

Jeg arbejder freelance, og i dag har jeg et møde i København. Men det kan godt være, jeg tager videre til Nivå for at arbejde. Jeg har en lungesygdom, og deroppe har de fine strandarealer med frisk luft.

__________________________________

OSKAR LYNGE
16 år, efterskoleelev, Herfølge Station

Jeg er på vej tilbage til efterskolen i Hundested. Det var hyggeligt at være hjemme og se mine forældre for første gang i to måneder, men det er også fedt at være på skolen, jeg har fået mange nye kammerater. 

Jeg vil sige, jeg hygger mig deroppe. Jeg går på medie-design-linje, og jeg har blandt andet lavet kampagner for forskellige ting – sokker for eksempel – hvor det handler om at skabe et community eller en tribe omkring produktet. Jeg kan rigtig godt lide grafisk arbejde og tegner og maler også i min fritid.

Efter ferien begynder jeg på gymnasiet i Køge, det er der, det meste sker heromkring, Herfølge er en meget lille by. På længere sigt vil jeg gerne være arkitekt, og drømmen er at blive Lego-designer. 

Tags: , , ,

SE MERE