Her får du septembers nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:DSB

GRØN STRØM TIL RØDE S-TOG

DSB har indgået en aftale med European Energy, der skal være med til at opføre en ny solcellepark nær Rødbyhavn. Når solcelleparken står færdig, vil den have en maks.-produktion på 262 gigawatt-timer (GWh). Det svarer til det årlige elforbrug for knap 65.000 husstande. DSB vil aftage 80 GWh, når solcelleparken står færdig i 2025. Det svarer til cirka 50 procent af DSB’s nuværende strømforbrug til S-tog.

HØJ FEMMER TIL NYT IC5-TOG

DSB og togproducenten Alstom har med det kommende IC5-tog vundet den prestigefyldte ’Red Dot Design Award’ i kategorien ’Product Design’ for togets enkle og funktionelle design. IC5 bliver rygraden i fremtidens togtrafik i Danmark, og DSB har købt cirka 150 el-togsæt, som efter planen skal køre på skinnerne fra 2027. Indkøbet til over 20 milliarder kroner er den største investering i DSB’s historie.

FULD TRYK PÅ KEDLEN

Nu om dage er en vandkran et sjældent syn, men da damplokomotiverne stadig var dominerende på de danske skinner, var de essentielle for driften. Et damplokomotiv kan ikke køre uden regelmæssig påfyldning af vand og kul, og vandkranen udgjorde sammen med kulgården et forsyningsanlæg. Mens togets passagerer steg af og på vognene, kørte damplokomotivet til forsyningsanlægget og blev gjort klar til næste del af turen.

Svimlende Schweiz på skinner. Foto: Poul Kattler

WELCOME ABROAD

Mange vil gerne tage toget til udlandet, men rejseplaner og køb af billetter gør det ofte svært. Den danske hjemmeside udlandstog.dk giver dig hjælp og anvisninger til, hvordan det gøres bedst og nemmest. Udlandstog.dk sælger ikke selv billetter, men skaber overblik ved hjælp af de mest relevante salgsplatforme. Sitet er skabt af frivillige og erfarne togrejsende, som øser af deres viden og rejseerfaring. 

Se mere på udlandstog.dk

Tags: ,

SE MERE