THAI PEANUT SATAY
Til 4 personer
1 pakke firm tofu, 400 g
Marinade
1 ds. kokosmælk
125 ml tamari
60 ml peanutbutter
30 ml rød karrypasta
1 lime, fintrevet skal og saft heraf
Asiatisk agurkesalat
2 agurker – halveret, uden kerner og i skiver
125 ml ristede saltede peanuts
125 ml risvinseddike
1 tsk. sesamolie
1 spsk. tamari
1 fed hvidløg, fintrevet
1 tsk. sukker
Chiliflager (til servering)
Til servering
Ris
Limebåde
Koriander
Del tofuen på langs, og placer den imellem to skærebrætter med køkkenrulle. Placer noget tungt ovenpå, og pres tofuen i min. 30 minutter. Rør tamari, sesamolie, risvinseddike, hvidløg og sukker sammen i en stor skål. Kom agurken heri, og lad det trække.
Kom alle ingredienser til marinaden i en blender, og blend det helt jævnt og cremet. Skær tofuen i tern, kom den i marinaden, og lad den trække heri i min. 30 minutter. Kog risene efter anvisningen.
Kom tofuen inkl. al marinaden i et ovnfast fad, og bag det i 15 minutter. Vend peanuts i agurkesalaten. Sæt tofuen på spyd, og server den med ris, resten af saucen og asiatisk agurkesalat.
LØG-BHAJIS MED KORIANDERDIP
Til 4 personer
Dej
2 store rødløg
100 g kikærtemel
1 tsk. karry
1/2 tsk. garam masala
1/2 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. hvidløgspulver
1/4 tsk. stødt gurkemeje
1/4 tsk. chilipulver
1 tsk. flagesalt
120 ml vand
Korianderdip
40 g frisk koriander
1 lime, saften heraf
3 cm ingefær
1 fed hvidløg
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. brun farin
1 grøn chili
1 dl mayonnaise
Kom alle ingredienser til dippen i en blender, og blend det helt jævnt og cremet. Del løgene på midten, skær dem i 3 mm tynde skiver, og sørg for at løsne lagene fra hinanden.
Kom alle de tørre ingredienser i en skål, og rør det sammen. Tilsæt vandet, og rør det sammen. Bland herefter løgene i, og vend det sammen, så det er ligeligt fordelt. Kom olie i en gryde, og varm det op til 180 grader.
Brug ca. 2 spsk. dej pr. bhaji, og form dem med hænderne til runde og flade bhajis. Steg 2-3 stykker ad gangen i 4-5 minutter, og placer dem på en tallerken med køkkenrulle. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
Server løg-bhajis sammen med korianderdippen, enten som en snack eller som en del af flere små retter.
SVAMPESHAWARMA
Til 4 personer
500 gram østershatte
Salt
2 spsk. maizena
3 spsk. olivenolie
2 tsk. shawarmakrydderi
Shawarmakrydderi
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. stødt koriander
1 spsk. hvidløgspulver
1 tsk. paprika
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. gurkemeje
1 spsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt sort peber
1 tsk. stødt kanel
Krydderurtedressing
2 spsk. purløg, finthakket
2 spsk. dild, finthakket
2 spsk. bredbladet persille, finthakket
2 dl vegansk cremefraiche
Salt og peber
Til servering
Pitabrød
Syltede rødløg
Agurk
Tomat
Salat
Rens østershattene, og riv dem fra hinanden, så du får nogle grove stykker. Kom svampene i en si over en skål, og vend dem i salt. Stil skålen til side, og lad saltet trække væske ud af svampene, gerne i 20-30 minutter. Pres herefter så meget væske ud som muligt. Dette er med til at give svampene en chewy konsistens. Kom de pressede svampe i en skål. Drys dem med maizena, shawarmakrydderi og olivenolie, og vend det hele godt sammen.
Smør et fad med olivenolie, og kom svampene i. Sæt fadet i ovnen, og bag det 35-40 minutter. Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
Server svampeshawarma i pitabrød med krydderurtedressing, salat, syltede rødløg, tomat og agurk.
INDISKE PAKORAS – INDBAGTE GRØNTSAGER MED MANGODIP
Til 4 personer
1/2 blomkål i små buketter
1 rød peberfrugt, i tynde strimler
1 løg, finthakket
2 gulerødder, groft revet
2 dl frosne ærter
1 håndfuld koriander, finthakket
Dej
4 dl kikærtemel
2 dl vand
1 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. flagesalt
Mangodip
4 spsk. mangochutney
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. limesaft
Salt
Vindruekerneolie til stegning
Forbered en tallerken beklædt med køkkenrulle, og stil den til side. Kom olie i en stor pande, så det går ca. 2-3 cm op, og varm det op til 180 grader.
Mix alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål, og pisk så vandet i. Dejen skal være tyk, men ikke fast. Vend grøntsagerne i dejen, og fordel dejen godt rundt om alle grøntsagerne.
Form 12 store pakoras med hænderne, og kom dem forsigtigt ned i olien, 4-5 stykker ad gangen. Steg dem i 2-4 minutter, eller indtil de er gyldenbrune. Læg pakoras på en tallerken foret med køkkenrulle for at absorbere overskydende olie. Gentag metoden, indtil al dejen er væk.
Rør alle ingredienser til mangodippen sammen, og smag den til med salt. Server de indiske pakoras med mangodippen som forret eller som en del at en indisk menu.