Alle har en ret, de aldrig bliver trætte af. Ud & Se har spurgt forskellige danskere om deres favoritopskrift. Her deler 10-årige Msolem fra Hviding sin favoritopskrift fra hjemlandet Kuwait.
Tekst og foto:Steven Achiam:

SAMAK SENAYA

(4 personer)

800 g fisk med ben (knurhane, rødspætte eller skrubbe) 

6 tomater 

2 zittauerløg 

4 fed hvidløg 

2-3 tsk. sød paprika 

1 håndfuld bredbladet persille 

Evt. 1 rød chili

Salt og peber

SÅDAN GØR DU

Start med at tænde ovnen på 180 grader. Fileterne løsnes langs ryggen på hver side af fisken, så du kan åbne fisken op, men uden af fileterne slipper benet helt. Gnid fiskene indvendigt med paprika, salt og peber. Luk fiskene sammen igen, og læg dem i et smurt fad, der er stort nok til, at fiskene kan være der uden at ligge oven på hinanden.

Hak løg, hvidløg, tomater, persille og evt. chili helt fint med en skarp kniv, og bland det sammen til en sauce i en lille ildfast gryde eller fad. Smag til med salt og peber.

Sæt fisken øverst i ovnen, og gryden med grønt nedenunder, og bag det hele i cirka 25 minutter. Åbn fiskene, og fordel saucen ud over dem inden servering.

Opskriften er en del af bogen ’Liv ret’, hvor 25 flygtningebørn deler deres yndlingsopskrifter. Bag initiativet står Steven Achiam og Brendan Killeen. Læs mere om bogen på livretbog.dk

Tags:

SE MERE