Alle har en ret, de aldrig bliver trætte af. Ud & Se har spurgt forskellige danskere om deres favoritopskrift. Denne gang er det 12-årige Shiyar fra Silkeborg, der slikker sig om munden ved tanken om syrisk kebab.
Tekst og foto:Steven Achiam

KEBAB

600 g hakket 

oksekød

1 stor aubergine

8 stk. padron-pebre (lille grøn peber)

2 fed hvidløg

1 tsk. røget paprika

1 tsk. karry

1 tsk. knust 

spidskommen

2 spsk. 

vindruekerneolie

8 træspyd

SÅDAN GØR DU

Start med at lægge træspyddene i vand. Kom hakkekødet op i en skål, og tilsæt finthakket hvidløg, olie og de tørrede krydderier. Ælt det sammen, og lad det hvile i cirka 20 minutter. Mens kødet hviler, kan du skære auberginen i grove skiver. Fordel kødet i 16 bolde, og sæt dem på træspyddene. Kom skiftevis aubergineskiver og de grønne pebre på spyddene også. Spyddene grilles over trækul eller briketter på en meget varm grill. Server med dressing bestående af små agurketern og hakket mynte i en frisk gedeyoghurt. Smag til med en lille smule olivenolie, salt og peber.

Opskriften er en del af bogen ’Liv ret’, hvor 25 flygtningebørn deler deres yndlingsopskrifter. Bag initiativet står Steven Achiam og Brendan Killeen. Læs mere om bogen på livretbog.dk.

 

Tags:
SE MERE