Få det bedste ud af årets sidste timer. Her er fire bud på nytårsfisken, der kan gøre den ultimative middag ekstra mindeværdig.
Opskrifter:Maximilian August MüllerFoto:Mikkel Russel

STENBIDERROGN PÅ VAFFEL

Til 2 personer

Fisk

100 g stenbiderrogn
Salt og peber
1 citron

Vafler

50 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg
1 dl mælk
1 bæger cremefraiche
1 bakke karse

Vafler

Kom mel, bagepulver, sukker, salt, æg og mælk op i en skål, og miks det godt sammen til en dej. Når dejen er færdig, steges den i et vaffeljern med lidt olie og smør.

Stenbiderrogn

Smag rognen til med salt, peber og revet citronskal. Servér med cremefraiche og et drys karse.

BAGT HAVKAT MED LET SKUMMET ØSTERSSAUCE

Til 2 personer

Fisk

400 g havkatfilet
3 røde æbler
Salt
Olivenolie

Østerssauce

3 østers
3 dl fløde
50 g smør
Salt
1 citron

Chimichurri/pesto

1 bundt purløg
1 bundt citrontimian
1 bundt persille
3 dl god olivenolie
1 citron
Salt og peber

Østerssauce

Åbn østersene, og sæt dem til side. Varm fløden op. Blend den sammen med saft og kød fra østersene samt smør. Sigt det gennem en fin sigte, og smag til med lidt salt og citronsaft. 

Inden servering varmes saucen let op og blendes med en stavblender, så den skummer.

Chimichurri/pesto

Hak purløg, citrontimian og persille sammen, og miks med olivenolie, citronskal, salt og peber.

Fisk

Læg tynde skiver af æble på toppen af havkatfileten. Kom lidt salt og olivenolie over, og bag fisken i ovnen ved 160 grader i ca. 10-13 minutter.

Servér havkatten, hæld skummende sauce over, og  fordel chimichurri/pesto over fisken.

KULLER I SELLERI

Til 2 personer

400 g kuller uden skind
Smør og olie til stegning
1 knoldselleri
2 dl fløde
2 dl vand
20 g rygeost
1 citron
Salt og peber
Olie
20 g hasselnødder

Knoldselleri

Skræl knoldsellerien, og halvér den i to. Den ene del skæres i tern og lægges op i en gryde med fløde og vand. Kog det til en tynd puré, og smag til med rygeost, vand, citron, salt og peber.

Den anden halvdel skæres tyndt på et mandolinjern og marineres i salt og olie, hvorefter den grilles på en pande.

Fisk

Steg fisken i olie og smør. Den er færdig, når den ser glasklar ud og er gylden på den ene side (det tager ca. 3-4 minutter). Tag fisken op, og lad den hvile i ca. 4-5 minutter. Rist hasselnødderne i den samme pande, som fisken er stegt i.

Drys de sprøde hasselnødder over den færdige ret.

RØDSPÆTTE MED KRYDDERSMØR

Til 1 person

1 rødspættefilet
100 g smør
20 g merian
20 g rosmarin
1 citron
20 g persille
20 dild
Salt og peber

Kryddersmør

Blødgør smørret, og tilsæt hakket merian, rosmarin, citronsaft + skal, persille, dild, salt og peber.

Fisk

Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og læg rødspætten derpå. Smør den ind i kryddersmør, og luk derefter bagepapiret sammen med kødsnor.

Bag rødspætten i ovnen ved 160 grader i ca. 10-12 minutter. Anret evt. fisken i bagepapiret.

Tags: , ,

SE MERE